7 Μαρτίου 2018

Χτες ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ταξίδια στην Ελλάδα (15ος-19ος αιώνας)” στο Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για έκθεση που παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της συλλογής περιηγητικών κειμένων, αντικειμένων, φωτογραφιών, χαρτών, χαρακτικών και έργων τέχνης του συλλέκτη Ευστάθιου Ι. Φινόπουλου (1927-2018), που δωρήθηκε στο Μπενάκη αλλά παραμένει υπό την εποπτεία του συλλέκτη. Η συλλογή περιέχει 20.000 αντικείμενα και είναι μία από τις σπουδαιότερες στο είδος της διεθνώς και η σημαντικότερη στην Ελλάδα.

Ο κ. Φινόπουλος με είχε δεχθεί στα άδυτα της συλλογής του στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντάς μου τον θαυμαστό κόσμο των περιηγητών για την έρευνά μου για την νήσο Μαρμαρά. Στις επισκέψεις αυτές μού έμαθε πώς να αναζητώ αυτό που με ενδιαφέρει στα δρομολόγια των ταξιδιωτών και με πήρε κυριολεκτικά από το χέρι για να μου δείξει ράφι προς ράφι σπουδαίους τόμους και χαρακτικά της συλλογής του.
Η χαρά του που είδε την έκθεση πραγματοποιημένη τεράστια και η συγκίνησή μας να τον έχουμε ανάμεσά μας χτες βράδυ εμφανής.
Να επισκεφθείτε την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη!Μοιραστείτε αυτή την περιήγηση